Waseda Business School

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Mesajul lui Dean

Waseda Business School (WBS) își propune să susțină pe cei care aspiră la un pas în sus în cariera lor și pe cei care intenționează să înceapă o nouă carieră prin studierea la o școală de afaceri. Societatea noastră se află astăzi în schimbare rapidă. Lumea globalizează, apar tehnologii noi, iar piața se schimbă. Pentru a supraviețui în mediul competitiv global, este esențială cunoașterea managementului unui standard global. Trebuie să dobândim capacitatea de a rezolva problemele - de a identifica esența problemei, de a găsi o soluție și de a implementa soluția - și de a dezvolta abilități practice pentru a aborda problemele pentru care experiența noastră până acum nu este aplicabilă. WBS este cel mai bun loc pentru a dobândi cunoștințe de management, capacitatea de rezolvare a problemelor, capacitatea de a acționa și abilitățile de conducere.

WBS a început ca un program de educație pentru afaceri (non-degree program) la Institutul de Științe a Sistemelor de la Universitatea Waseda din 1973. A trecut printr-o reorganizare de atunci, de la a fi o Școală Universitară de Studii Asia-Pacific la oferirea unui MBA Track la Absolventă a Școlii de Comerț. În aprilie 2016, a fost creată o nouă Școală Postuniversitară de Afaceri și Finanțe, ca rezultat al fuziunii de dezvoltare a două școli postuniversitare: MBA Track a Școlii Universitare de Comerț și Școala Universitară de Finanțe, Contabilitate și Drept. Datorită acestei dezvoltări, atât educația pentru afaceri, cât și educația financiară au fost consolidate reciproc la un nivel superior. În plus față de programele MBA existente, noua școală postuniversitară oferă un MSc în finanțe (cu normă întreagă, în limba engleză), care atrage interes din întreaga lume. Mai mult decât atât, a adăugat o cale de finanțe la programul de MBA de seară existent (specializat).

După cum sugerează declarația sa de misiune, WBS urmărește să creeze cunoștințe acționabile, să dezvolte lideri cu o perspectivă globală și să formeze o comunitate de învățare. Facultatea de la WBS include practicieni, cum ar fi directori de rang înalt cu o experiență bogată, consultanți de la cel mai înalt nivel, și cercetători care fac marginea de ultimă oră a cercetării în diverse domenii de management. Datorită lățimii profilului facultății noastre, noi creăm cunoștințe acționabile care nu sunt nici teoria fotoliilor, nici simpla transmitere a experienței manageriale.

WBS are, de asemenea, un program internațional de MBA și un program MSc în finanțe, care este în întregime predat în limba engleză. Aceste programe atrag elevii din întreaga lume. Din cauza acestor programe de limba engleză, suntem în strânsă legătură cu școlile de afaceri de top din străinătate. Schimburile la nivel de student și de facultate sunt înfloritoare. Prin urmare, comunicarea interculturală este un fapt de viață la WBS, iar studenții vor dobândi perspective globale.

În cele din urmă și cel mai important, există o comunitate de învățare fantastică la WBS, unde se întâlnesc studenți excelenți din diverse medii. La WBS, participarea studenților la învățare este foarte încurajată. Acesta este un proces de învățare extrem de dinamic, în care elevii creează puncte de vedere și idei noi, exprimându-și ideile și învățând din ideile celorlalți prin discuții cu colegii lor sau cu facultatea. La WBS, fiecare student este alocat grupului propriu de seminar, unde cunoaște bine ceilalți membri ai seminarului și facultate și lucrează la teza lor. Această comunitate de învățare este indispensabilă pentru crearea de cunoștințe acționabile prin discuții și dezvoltarea conducerii.

WBS oferă o gamă largă de programe și este una dintre cele mai mari școli de afaceri din Japonia în ceea ce privește numărul studenților și mărimea facultății. Dimensiunea noastră este sursa forței noastre. Deoarece avem atât de mulți studenți, putem oferi o gamă largă de cursuri, ceea ce vă permite să găsiți cursurile care vă abordează preocupările individuale. O comunitate de învățare de dimensiuni mari, formată din membri diferiți, îmbunătățește efectele de învățare. Acei studenți cu care studiați la WBS vor fi în avantajul dvs.: veți lucra împreună pentru a începe o nouă afacere, veți colabora la locul de muncă și vă veți împărtăși bucuriile și necazurile. O mare rețea de studenți și absolvenți cuprinde un bun valoros.

Aceste caracteristici și punctele forte ale WBS vă vor fi utile în dobândirea capacității de a răspunde la schimbările rapide cu care se confruntă acum societatea noastră. În același timp, însă, mediul global care înconjoară școlile de afaceri se schimbă, de asemenea. De exemplu, școlile de afaceri occidentale găsesc din ce în ce mai dificilă obținerea unor salarii mari pentru absolvenți, iar costurile de oportunitate ale programelor lor de doi ani cresc. Epoca în care majoritatea absolvenților au găsit locuri de muncă în marile companii din Vest este depășită: proporția absolvenților care își găsesc locuri de muncă în țările nou-emergente cu un mediu de afaceri complet diferit și cu o mare parte a întreprinderilor de risc se află în creștere. Pentru a aborda aceste schimbări, școlile de afaceri din lume au dezvoltat o gamă variată de programe în ceea ce privește profilul studenților, cantitatea de învățare implicată și domeniile specializate oferite. Curriculumul lor pune acum mai mult accent pe antreprenoriat, perspectivă globală, comunicare interculturală și etică decât oricând.

Aici, la WBS, suntem foarte conștienți de faptul că trebuie să ne păstrăm inovația luând în considerare provocările și evoluția școlilor de afaceri din întreaga lume și subliniind avantajele de a se baza în Japonia pentru a concura cu școlile de afaceri in strainatate.

Sper sincer că mulți studenți talentați vor continua să învețe la WBS și vor avansa și vor realiza schimbări în carieră. De asemenea, sper că vă veți alătura eforturilor noastre de a rezolva diferitele probleme ale societății prin crearea de cunoștințe acționabile.

Prof. Shigeru ASABA

Dean, Waseda Business School

Misiune

Misiunea noastră

Misiunea Waseda Business School este de a crea cunoștințe de management acționabile și de a dezvolta lideri înțelepți și responsabili cu perspective globale. Aici promovăm o comunitate dinamică de învățare a cadrelor didactice și studenților.

Diploma de politică (cerințele pentru absolvire și câștigarea unui grad)

Misiunea Waseda University este de a promova diversele învățări și schimburi de cultură, limbă și valori pentru a educa profesioniști capabili să contribuie independent la societatea globală. Pentru a îndeplini această misiune, capacitățile complexe și creative ale universității trebuie să fie folosite pentru a oferi astfel de oportunități prin intermediul curriculum-ului său sistematic și a mediilor educaționale și studențe oferite la nivel universitar.

Misiunea Waseda Business School este de a educa studenții pentru a deveni lideri de afaceri care sunt capabili să contribuie la societatea internațională prin aplicarea abilităților și cunoștințelor lor avansate în afaceri și finanțe - rezultatul final al unei filosofii educaționale care integrează teoria avansată și tehnologia de tăiere - practica de margine.

Waseda Business School va conferi persoanelor care au absolvit un program de educație pentru afaceri care reflectă cele mai recente rezultate ale cercetării, bazate pe standarde adecvate de evaluare și care au dobândit competențe practice la nivel înalt și abilități de luare a deciziilor ca lideri de afaceri, de Master of Business Administration (MBA), și pentru cei care au dobândit cunoștințe financiare avansate și teorie bazată pe standarde internaționale, gradul de Master of Science în finanțe.

Politica Curriculumului (Organizarea și implementarea Curriculum-ului)

Scopul Waseda Business School este de a educa studenții să devină lideri profesioniști în domeniile lor, honing abilitățile lor de specialitate și strălucirea la un nivel care își câștigă locul în societatea de afaceri globală de astăzi.

Se preconizează că oamenii din diferite domenii vor intra în Waseda Business School . Elevii care posedă deja cunoștințe de bază în afaceri vor reafirma această cunoaștere în timp ce învață cunoștințe fundamentale în discipline disciplinare în care au avut puțină expunere înainte de admitere, permițându-le să înțeleagă mai bine concepte și teorii noi, avansate. În schimb, acei studenți care nu au învățat afaceri și finanțe fundamentale în programele lor de licență vor fi obligați să dobândească aceste cunoștințe după admitere, pentru ca aceștia să poată să-și îndeplinească cerințele legate de finalizarea cursurilor elective de specialitate și să scrie în teze .

Pentru a găzdui o gamă variată de studenți care sunt admiși, Waseda Business School a subliniat un curriculum de învățare progresivă prin ofertele de cursuri care cuprind "cursuri de bază obligatorii", "cursuri elective obligatorii de bază" și "cursuri elective".

Mai mult, cu scopul de a educa elevii în abilități avansate de rezolvare a problemelor și de specializare disciplinară, Școala cere tuturor studenților să obțină credite obligatorii în cercetarea specializată prin teza de MBA sau Lucrări de proiect.

Waseda Business School este capabil să ofere un curriculum bine echilibrat și educațional, printr-o gamă largă de cursuri elective, inclusiv cultivarea de perspective globale și etică profesională, pentru a oferi o multitudine de oportunități de învățare în abordări teoretice și empirice, precum și în aplicarea acesteia.

Politica de admitere (înscrierea studenților)

Bazat pe principiul învățământului universitar al Waseda de "independență în învățare", universitatea salută un număr mare de studenți din Japonia și din întreaga lume, care aduc cu ei semnele de excelență academică, care înconjoară curiozitatea intelectuală și spiritul întreprinzător și care sunt foarte motivați în studiile lor.

Când sunt absolvenți ai Waseda Business School la Waseda Business School , ei se așteaptă să devină lideri de afaceri, directori, precum și profesioniștii din viitorul management și finanțe și se așteaptă să contribuie pe scară largă la societatea internațională prin intermediul cunoștințelor, , și etică pe care o vor dobândi în timp ce se înscriu în programele lor.

Indiferent de contextul lor, Waseda Business School admite solicitanții care sunt de acord cu politica sa de curriculum, care au o viziune clară asupra viitorului și care posedă dorința și pasiunea de a realiza această viziune și nu vor face nici un efort pentru ao duce la bun sfârșit. Experiența de lucru nu este o condiție esențială pentru admiterea în programele de două zile, International MBA și MSc în Finanțe (dar este preferabil ca solicitanții să aibă cel puțin trei ani de experiență de lucru pentru piesa MBA Internațională). Cu toate acestea, candidații pentru piesa de MBA pe o perioadă de un an, pista Evening MBA și piesa MBA Specialized Evening trebuie să aibă o experiență de cel puțin trei ani, în timp ce candidații la programul Waseda-Nanyang Double MBA trebuie să aibă o experiență de cel puțin doi ani. Solicitanții sunt așteptați, ca profesioniști, să înțeleagă teoriile avansate și cercetările de ultimă oră pe care le vor studia, bazându-se pe experiențele practice din mediile lor individuale.

Viața la WASEDA

Există mai multe modalități de a vă implica și de a explora interesele dvs. la Waseda Business School . În secțiunile de mai jos, puteți afla mai multe despre studenții noștri, despre evenimentele și tradițiile pe care le bucură și despre locul și modul în care trăiesc în Tokyo.

Locuiesc în Tokyo

Informații despre locuințe și problemele generale de viață cotidiană și un ghid cuprinzător pentru obținerea vizei pentru studenți pot fi găsite pe site-ul Centrului pentru Educație Internațională.

toukyouÎn scurt timp, Tokyo este o megacitate de clasă mondială de divertisment, curată, sigură și modernă, cu mai multe restaurante Michelin de trei stele decât Paris și diverse baruri de specialitate care oferă cele mai fine microbrews, sake și vin. Calitatea vieții în Tokyo este extrem de ridicată, iar faptul că poporul japonez are unele dintre cele mai mari speranțe de viață din lume nu este o surpriză.

Tokyo produce artefacte culturale precum anime și manga care sunt populare în întreaga lume. Dar există și un etos aici, capturat în filmul Lost in Translation, al lui Sophia Coppola, care trebuie să fie experimentat pentru a fi înțeles.

Tokyo are un uimitor sistem de transport public. Astfel puteți accesa cu ușurință muzee, galerii de artă, concerte și evenimente sportive, lupte sumo și diverse festivaluri culturale. Două aeroporturi internaționale din Tokyo (Haneda și Narita) fac posibilă călătoria cu ușurință în Asia și în afara acesteia.

Tokyo este, de asemenea, centrul de afaceri și politic al celei de-a treia economii a lumii și un hub care se conectează la restul Asiei. Aici se află sediul central pentru cele mai multe companii japoneze Fortune 500 și cele mai multe filiale japoneze ale firmelor multinaționale Fortune 500. În acest sens, Tokyo însăși este ca un laborator viu pentru persoanele cu un interes deosebit în afaceri. Deci, se spune că Tokyo este locul perfect pentru studenții din întreaga lume care doresc să obțină un MBA în Asia. Cel mai bun lucru, chiar și studenții care nu pot vorbi japonezii spun că pot să se bucure foarte mult de viața lor din Tokyo.

Facilităţi

Biblioteci

Studenții WBS au acces la următoarele facilități de bibliotecă. Orele indicate mai jos sunt orele în care bibliotecile sunt deschise în timpul școlii. Asigurați-vă că verificați orele de funcționare în timpul pauzelor.

Biblioteca de afaceri (10-a Fl, Bldg 11)

Această bibliotecă furnizează materiale de referință, cum ar fi cărți și jurnale, în domeniile comerțului și afacerilor pentru studenți și absolvenți. Unele materiale sunt disponibile pentru împrumut (până la două articole la un moment dat timp de două săptămâni).

Biblioteca Business Library (10th Fl., Bldg. 11)

Biblioteca de afaceri are o cameră de referință atașată, cu aproximativ 50 de locuri pentru studenți.

Biblioteca de Cercetări Memoriale S. Takata (Bldg.2)

Dedicat utilizării facultăților și absolvenților de studii în domeniul științelor sociale, Biblioteca de Cercetări Memoriale S. Takada oferă materiale de cercetare, precum și cărți și reviste în limbi străine. Colecția, care are un total de peste 320.000 de articole, este disponibilă studenților absolvenți pentru navigare, împrumut și copiere, iar facilitatea este dotată cu 110 locuri. Deschis ore mai mult decât alte biblioteci din campus și chiar și în perioada de examen de admitere, această bibliotecă va fi foarte utilă pentru studenții WBS, în special cei care doresc să acceseze materiale de limbă străină. Pentru a vizita biblioteca, intrați din intrarea sudică pe partea ce se află spre Bldg. 2, apoi mergeți până la etajul 3.

Sala de lectură pentru studenți (subsol Fl., Bldg. 11)

Această facilitate este destinată în primul rând studenților de la Școli de Comerț și Studii Internaționale Liberale, cu toate acestea, studenții postuniversitare sunt, de asemenea, bineveniți să o folosească pentru navigare și creditare.

Universitatea din întreaga bibliotecă

Elevii au, de asemenea, acces la Biblioteca Centrală și alte facilități de bibliotecă din campus.

Introducere în clădire 11

Waseda Business School este situat într-una dintre cele mai noi clădiri ale Universității Waseda - Clădirea 11 - pe campusul principal Waseda. Clădirea a fost finalizată în 2009, cu sprijinul financiar al Daiwa Securities Group Inc., una dintre cele mai mari firme de valori mobiliare din Japonia. Clădirea are mai multe structuri de clasă și fiecare clasă este echipată cu tehnologie de predare actualizată.

Studenții WBS primesc în principal clase la etajele 9 și 11. Elevii pot rezerva săli de clasă pentru sesiuni de studiu de grup atunci când camerele nu sunt folosite pentru cursuri. Clădirea 11 are numeroase puncte de acces la rețea care le permite studenților să acceseze rețeaua wireless Waseda University.

Locații

Tokyo

Address
WASEDA Business School
Admissions Office
3rd Floor, Bldg.11
1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku
Tokyo 169-8050 JAPAN

Tokyo, Tokyo, Japonia

Singapur

Address
50 Nanyang Ave, Singapore 639798
Singapur, Singapore

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră