Citește Descrierea Oficială

Universitatea are o istorie unica, care a evoluat prin diferite faze de învățământ. Acesta a fost început în aprilie 1929 de către un fermier britanic Colonial cum educator cu numele de William Thomas Alfred Levet. Instituția a fost de atunci doar școala primară albi ", cu o fermă mare, care a fost vândut la Guy Bullen în februarie 1959. Între 1965 și 1970, instituția a servit ca o scară largă de formare Fermierii (LSFTC) colegiu. LSFTC a fost administrat de către Ministerul Agriculturii și Zootehnie. În octombrie 1979, a fost transformată într-un Institut Zootehnie și Industrie Training (AHITI), oferind un curs de doi ani pentru obținerea unui certificat în materie de sănătate animală. Din 1988 până în anul 1990, aceasta a funcționat ca un colegiu Diploma de Stiinte profesorului, după care a fost preluat de Universitatea Egerton la 1 iulie 1990. Până în prezent, Universitatea a absolvit peste 5000 de studenți în domeniul de Bachelor of Education (Arte).

Universitatea Laikipia a fost stabilit ca un campus de la Universitatea Egerton. Aceasta a urmat recomandările unui comitet de guvern numiți să se uite în modalitățile de a absorbi un aport dublu de elevi de la școli secundare. Acesta a fost menit să ofere cursuri de educație pentru absolvent profesor-formare. De atunci, Universitatea a crescut în număr de studenți și a personalului și oferă acum programe academice suplimentare. În vederea creșterii sale, creșterea cererii pentru învățământul universitar și ca răspuns la comunitate, vice-cancelarul a numit un comitet Senatului privind modernizarea Laikipia Campus la o stare la Universitatea.

Din august 2005, mai multe Ateliere de lucru ale părților interesate au avut loc între Comitetul Modernizarea și liderii comunității să sensibilizeze comunitatea cu privire la necesitatea de a colabora și de a colabora cu Universitatea în managementul de învățământ superior și de livrare de servicii. Acesta a fost observat că Universitatea va stabili campusuri prin satelit în Maralal, Isiolo, Nyahururu și Nanyuki ca centre de învățare pentru diferite programe personalizate. District Education Board (Laikipia District) a fost, de asemenea, informat cu privire la planurile de a face upgrade Campus într-un constituent de la Universitatea Egerton.

Universitatea Laikipia Carta a fost acordat pe 19 februarie 2013 de către președintele de atunci si Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Kenya; Excelența lui Hon. Mwai Kibaki EGH, Acest lucru a făcut instituția o universitate cu drepturi depline.

Primul cancelar al Universității Laikipia care a fost numit la 19 februarie 2013 la Profesorul Raphael Munavu, PhD. El a fost directorul fondator al Laikipia Campus, fostul adjunct al vice-cancelar (A & F) de la Universitatea Egerton și vice fostul vice-cancelar al Universitatii Moi.

Această școală oferă și:

MBA

Laikipia University

Bine ați venit la Departamentul de Economie și de afaceri Studii ... [+]

Departamentul combină Economie și Studii de Afaceri (EBS). Rolul major al Departamentului este de a instrui economiști realiste și managerilor de afaceri prudente.

Programe de ieri Bachelor of Science (Economie și Statistică) - Bachelor de Comerț - Bachelor of Arts (Istorie și Economie) - Bachelor of Arts (Economie și Sociologie) - Bachelor of Agribusiness Management - Bachelor of Science în Economie Agrară

Programe de masterat Masters of Business Administration - Executive Master of Business Administration (transformare Conducere) - Executive Master of Business Administration (management de conservare)

Programele Diploma Diploma în Management - Diploma ... [-]
Kenya Nyahururu
Ianuarie 2020
Engleză
La zi
Campus
Citiți mai multe în limba engleză