Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Manchester deține un loc special în istorie. Originile noastre ca prima universitate civică din Anglia sunt strâns legate de dezvoltarea lui Manchester ca primul oraș industrial din lume.

Am fost formați la nașterea lumii moderne, iar fondatorii noștri ne-au investit cu principii progresive și dorința de a îmbunătăți viața oamenilor prin cercetare și învățătură. De-a lungul istoriei noastre am condus calea și am ajutat la modelarea lumii moderne prin descoperire, idei și cunoștințe.

Lucrăm din greu pentru a ne păstra patrimoniul, pe care vă puteți bucura astăzi vizitând colecțiile noastre și luând excursii la clădirile istorice din campus.

Viziune

Viziunea noastră este ca Universitatea din Manchester să fie una dintre cele mai mari universități din lume până în 2020.

Universitatea din Manchester a fost prima și cea mai eminentă din universitățile civice, promovând frontierele cunoașterii prin cercetare și predare, dar contribuind și mai mult la bunăstarea regiunii și a societății. Aceste obiective au condus instituția de atunci și continuă să ne conducă viziunea strategică.

Fapte și cifre

Suntem cea mai mare universitate single-site din Marea Britanie, cu cea mai mare comunitate de studenți. În total, 25 de câștigători ai Premiului Nobel au lucrat sau au studiat aici.

83% din cercetarea noastră a fost clasată ca "lider mondial" sau "excelent pe plan internațional" prin Cadrul de excelență în cercetare în 2014.

Și mai mult de nouă din zece dintre absolvenții noștri recenți merg direct în muncă sau continuă studiile.

Ne aflăm pe locul 34 în lume, al optulea în Europa și al șaselea în Marea Britanie în Clasamentul Academic al Universităților Mondiale din 2018. Suntem, de asemenea, clasați pe locul șapte în Europa în 2018 Reuters Top 100 cele mai inovatoare universități.

Mai mult, suntem în plină desfășurare cu una dintre cele mai mari investiții în facilități realizate de orice universitate din Marea Britanie. Acest plan de zece ani va transforma campusul nostru și va crea facilități de clasă mondială pentru personal, studenți și vizitatori în sprijinul ambițiilor noastre globale.

Această școală oferă și: