University of Puerto Rico - Río Piedras

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Viziune și misiune

Viziunea noastră este de a oferi servicii tehnice de excelență comunității universitare din campusul nostru pentru a garanta cea mai bună utilizare a resurselor tehnologice.


La DTAA credem în:

  • Oferiți comunității universitare o platformă de servicii tehnologice care să sprijine sectoarele academice, administrative și studențești.
  • Orientați utilizatorul cu privire la diferitele schimbări în tehnologie și la aplicarea sa în diferite zone de lucru din cadrul Campusului Río Piedras.
  • Dezvăluie procesele de asistență tehnică și oferă asistență utilizatorului pentru a rezolva problemele cauzate de echipamentele tehnologice legate de funcțiile zilnice efectuate de comunitatea universitară.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

istorie

1900 - "Școala normală insulară" este înființată în municipiul Fajardo, la est de insula Puerto Rico, pentru formarea profesorilor pentru sistemul de instruire publică. Înscrierea a avut doar 20 de studenți și o facultate de 5 profesori.

1902 - Școala normală insulară se mută la ferma "La Convalecencia" din Río Piedras, având în vedere proximitatea capitalei San Juan la nord de insulă și accesibilitatea zonei.

1903 - Legea din 12 martie 1903 creează Universitatea din Puerto Rico. Începe să lucreze într-o fermă la periferia Río Piedras, cu o înscriere de 273 de studenți. Incorporează Școala Normală Insulară.

1908 - Legea Morrill-Nelson este extinsă la Puerto Rico, transformând Universitatea într-un "Land Grant College", care acordă terenuri federale pentru a înființa școli de agricultură, știință și inginerie.

1910 - Se înființează Colegiul Artelor Liberale.

1913 - Se creează departamentele de farmacie și drept.

1918 - Liceul (UHS) este fondat pentru a oferi experiențe clinice și stagii de practică supervizate pentru profesorii postuniversitari, predarea personalului de sprijin și a altor profesioniști.

1923 - Legea universității din 1923, reorganizează universitatea în mod independent din administrație de la Departamentul de Instruire Insulară; stabilește Consiliul de Administrație ca consiliu de conducere și creează funcția de Rector ca ofițer principal. În 1924 a fost numit primul rector. Înscrierea este de 1.500 de studenți.

1924 - Structura și identitatea administrativă a Universității din Puerto Rico este complet independentă de Departamentul de Instruire Publică.

1925 - Legislativul aprobă Legea 50 care acordă autonomia educațională UPR, ceea ce duce la o restructurare totală și la începutul unei perioade de creștere rapidă.

1926 - Au fost înființate Colegiul de Administrație Comercială și Școala de Medicină Tropicală.

1927 - Primul program de absolvent este inaugurat: Master of Arts în Studii hispanice.

1928 - Uraganul San Felipe a lovit insula Puerto Rico și a cauzat pagube serioase locului Río Piedras. Angajații și facultatea au întreprins lucrări de reconstrucție; munca didactică trebuia suspendată mai mult de o lună.

1935 - Congresul Statelor Unite a extins la Puerto Rico beneficiile Actului Bankhead-Jones, care a acordat fonduri pentru cercetare și construirea mai multor clădiri.

1936 -1939 - Principalele structuri quadrangle istorice sunt construite în Río Piedras, în stilul Renașterii spaniole, inclusiv în clădiri emblematice precum La Torre și Teatrul Universitar.

1938 - Augusto Rodríguez compune muzica și Francisco Arriví versurile lui Alma Mater, imnul Universității.

1939 - Se instalează "Carrillón", un mecanism care emite clopotele din turnul Campusului Río Piedras.

1942 - Legea nr. 135 din 7 mai 1942, reforma Universității, creează Consiliul Superior al Educației ca consiliu de conducere al instituției și autorității de reglementare a sistemului de învățământ superior din Puerto Rico.

1943 - Modelul învățământului general este implantat cu modalitatea cursurilor de bază.

1946 - Universitatea primește pentru prima dată acreditarea de la Asociația Statelor Mijlocii de Colegii și Școli.

1950 - Cursurile încep de la Școala de Medicină.

1966 - Legea nr. 1 din 1966 restructurează Universitatea. Se transformă într-un sistem de trei campusuri universitare - Râul Piedras, Mayagüez și Științe medicale - și o administrație a școlilor regionale pentru gruparea celor care ar putea fi create în viitor, sub conducerea unui președinte. Creează un Consiliu Universitar cu reprezentare a școlilor și colegiilor regionale și modifică numele consiliului de conducere la Consiliul pentru Învățământul Superior.

1979 - A început să difuzeze postul de radio WRTU-FM în campusul Río Piedras.

1993 - Legea nr. 16 din 6 iunie 1993 împarte funcțiile Consiliului pentru Învățământul Superior, atribuind funcțiile de guvernare a Universității unui nou consiliu de administratori.

1998 - Legea nr. 186 din 7 august 1998 prevede autonomia colegiilor regionale, așa cum prevede treptat Consiliul de Administrație, conducând la instituirea unui sistem universitar de unsprezece unități autonome.

2003 - UPR își sărbătorește 100 de ani de slujire în Puerto Rico și în lume.

2006 - Consiliul de Administrație aprobă Zece pentru Deceniul, Agenda de Planificare 2006-2016.

2015 - Oficiul Registratorului sărbătorește aniversarea a 100 de ani105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Locații

San Juan

Address
14 Ave. Universidad Ste. 1401
00925-2534 San Juan, San Juan, Puerto Rico

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră