Citește Descrierea Oficială

Despre noi

Institutul de Management Est și Sud African (ESAMI) este un centru interguvernamental de dezvoltare a managementului regional. Sediul central al ESAMI este situat în Arusha, Tanzania.

Institutul a fost înființat cu scopul principal de a oferi regiunii personal cu pregătire profesională într-o serie de domenii critice, inclusiv managementul politicilor, managementul transporturilor, managementul financiar, managementul tehnologiei informației, managementul sănătății, managementul resurselor umane, managementul proiectelor, managementul de gen, printre altele.

Accentul a fost acela de a instrui managerii de nivel mediu și mai înalt din regiune pentru a-și îmbunătăți performanțele manageriale, ținând cont de problemele globale, dar cu un accent regional referitor la mediul african.

Mandatul, misiunea, viziunea și filosofia ESAMI

Institutul de Management Est și Sud African (ESAMI) este un centru de dezvoltare regională pentru managementul pan-african, deținut de zece guverne membre din regiunea Africii de Est și de Sud. Acestea sunt Kenya, Malawi, Mozambic, Namibia, Seychelles, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zambia și Zimbabwe. Este o instituție orientată spre servicii și orientată spre piață, care oferă cursuri specializate de management de specialitate, consultanță, programe educaționale și servicii de cercetare de management orientate spre acțiune. Alte țări care participă în mod regulat la programele de dezvoltare a managementului ESAMI includ Lesotho, Botswana, Africa de Sud, Angola, Rwanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritreea, Coasta de Fildeș, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopia și Burkina Faso.

În mai 1997, Comisia Economică a Africii pentru Africa a desemnat oficial ESAMI ca Centrul African de Excelență în Dezvoltarea Managementului. Această recunoaștere a determinat ESAMI să își extindă serviciile către toate țările din Africa. Pentru a face față provocării manageriale a Africii în noul mileniu, ESAMI continuă să ofere intervenții de dezvoltare a managementului de înaltă calitate, bazate pe client, pe întreg teritoriul Africii.

Mandat

Mandatul ESAMI este de a îmbunătăți performanța și eficiența managementului organizațiilor publice, private și internaționale din Africa. Acest lucru se va face prin:

 • Managementul instruirii și educației;
 • Consultanță și consultanță în management;
 • Managementul cercetării, generarea de cunoștințe și publicații;
 • Promovarea celor mai bune practici în management.

Viziune

Până în 2020, ESAMI este un centru de conducere recunoscut pe plan internațional și un centru de transformare a afacerilor

Misiune

Misiunea noastră este de a transforma instituțiile prin dezvoltarea de leadership, educație inovatoare, formare în management, generarea de noi cunoștințe și servicii de consiliere.

Universul nostru de clienți va fi organizații individuale, publice, private și internaționale.

ESAMI: Trecut și prezent

De la înființarea sa în 1980, ESAMI a adus contribuții semnificative în domeniul resurselor umane și al dezvoltării managementului în regiune. Rolul său de președinte al Institutului Regional de Dezvoltare a Managementului sa extins substanțial ca urmare a creșterii cererii clienților de către țările din regiune și dincolo de acestea. Până în prezent, peste 75 000 de membri ai personalului de nivel mediu și superior din cadrul guvernului, organizațiile publice, private și civice au participat la programele de dezvoltare a managementului deschis oferite de Institut.

ESAMI's Strategic Thrust

Programele ESAMI se bazează pe nevoile emergente ale clientului de pe întreg continentul. Institutul a continuat să se asigure că programele beneficiază de cercetarea efectuată sub forma evaluării nevoilor și feedback-ul participanților. Evaluarea programelor, studiile de urmărire și evaluarea impactului vor constitui o parte importantă a procesului de formare și consolidare a capacității ESAMI. Programele de formare prezentate în acest prospect vor avea o legătură strânsă între management și îmbunătățirea performanței la nivel individual și organizațional.

Programele personalizate vor fi întreprinse pentru a aborda problemele și problemele specifice ale clienților. Acestea sunt în mod obișnuit efectuate la cerere și la locații și date convenabile clientului.

ESAMI a lansat un program de Executive MBA, care sa dovedit a fi destul de reușit. Până în prezent, înscrierea la Școala de Afaceri se ridică la 3600 de studenți răspândiți în zece campusuri din Africa.

ESAMI a introdus, de asemenea, programe de diplomă, diplomă și licență în managementul afacerilor.

Capacitatea ESAMI și avantajele comparative

Ca centru de dezvoltare a managementului, ESAMI a fost un centru de convergență în care oamenii din diferite țări se întâlnesc pentru a împărtăși și a schimba experiențele într-un cadru regional. Institutul își propune să sporească această interacțiune pentru a facilita îmbunătățirea performanței manageriale și eficiența organizațiilor clienților. Fiind una dintre cele mai mari instituții regionale din Africa și un premier în dezvoltarea managementului capacitatea ESAMI este în mare parte înrădăcinată în următoarele calități:

 • Miezul său de personal calificat și experimentat, profesional, indigen, de înaltă calificare, care înțeleg bine țările cu care lucrează bine
 • O instituție de succes, condusă de profesioniști africani care cunosc mediul african și care se angajează să-și asume serviciile.
 • Mandatul larg și flexibil al ESAMI, condus de un consiliu dinamic al guvernatorilor
 • Gradul de autosuficiență financiară a ESAMI din veniturile de instruire și consultanță, care nu depinde de subvenții pentru a supraviețui
 • Un personal cu dorința și angajamentul față de îmbunătățiri și inovații eficiente.
 • Capacitatea ESAMI de a-și desfășura rapid personalul profesionist, care este completat de o rețea de birouri în apropierea clienților săi
 • O multitudine de experiență acumulată de-a lungul anilor din interacțiunile cu o clientelă de medii variate și țări
 • O rețea de contacte instituționale și individuale
 • Flexibilitate și disponibilitate de adaptare în funcție de mediul înconjurător și așteptările
 • Arome și caracter regional care să corespundă activităților Institutului și să răspundă rapid cerințelor, preocupărilor și priorităților specifice.
Programe predate în:
 • Engleză

Această școală oferă și:

MBA

Esami Business School

Programul MBA de seară este conceput special pentru managerii din sectorul public, ONG și sectorul privat. Acești directori vor avea responsabilități cu normă întreagă și ... [+]

Structura

Programul MBA de seară este conceput special pentru managerii din sectorul public, ONG și sectorul privat. Acești directori vor avea responsabilități cu normă întreagă și nu își pot permite să participe la o formare avansată a managementului cu normă întreagă. Cursul este conceput pentru a găzdui un mix de profesioniști cu diverse medii, care gestionează entități de afaceri, precum și funcționari publici, membri ai parlamentului și antreprenori etc.

Clasele se desfășoară între orele 17:00 și 22:00, timp de două până la trei săptămâni, în fiecare două luni și jumătate până la trei luni, pentru o perioadă de doi ani.

Locurile de program... [-]
Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mozambic Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mai mult
Februarie 2020
Engleză
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Esami Business School

Transportul și infrastructura au fost identificate ca fiind premise importante pentru creșterea dezvoltării sociale și economice. ESAMI este conștient de faptul că, fără ... [+]

Structura

Transportul și infrastructura au fost identificate ca fiind premise importante pentru creșterea dezvoltării sociale și economice. ESAMI este conștient de faptul că, fără o masă critică de personal instruit în sectorul transporturilor, performanțele sale operaționale vor rămâne slabe, prin urmare, introducerea MBA-TELM. În plus față de sesiunile de clasă, studenții vor întreprinde un tur de două săptămâni în străinătate, ca parte a programului. Aceștia vor putea vizita o serie de întreprinderi de transport și logistică și vor beneficia de schimbul de experiență cu omologii lor.

Cursurile MBA-TELM sunt oferite în seara de la 17:00 la 22:00. Aceste cursuri vor dura două până la trei săptămâni în fiecare două luni și jumătate până la trei luni.... [-]

Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mozambic Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mai mult
Februarie 2020
Engleză
La zi
Part time
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Esami Business School

Managementul resurselor umane este o activitate importantă pentru competitivitatea actuală și viitoare a organizațiilor. Legătura dintre resursele umane și performanța / ... [+]

Structura

Managementul resurselor umane este o activitate importantă pentru competitivitatea actuală și viitoare a organizațiilor. Legătura dintre resursele umane și performanța / productivitatea organizațiilor nu poate fi subliniată. MBA în Managementul resurselor umane este un program care va asigura că practicile de resurse umane din cadrul organizațiilor se deplasează cu abordările actuale ale organizațiilor de poziționare cu mult înaintea concurenților.

Programul MBA-HRM este oferit în seara de la 17:00 la 22:00. Clasele se desfășoară timp de două până la trei săptămâni în fiecare două luni și jumătate până la trei luni.

Locurile de program

Programul MBA în programul de management al resurselor umane este oferit în țările membre ESAMI în următoarele locuri: - Arusha, Dar es Salaam și Mwanza, Tanzania; Nairobi, Kenya; Kampala, Uganda; Lusaka, Zambia; Lilongwe și Blantyre, Malawi; Harare, Zimbabwe; Windhoek și Oshakati în Namibia; Mbabane, Swaziland; Maputo, Mozambic și Mahe, Seychelles.... [-]

Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mozambic Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mai mult
Februarie 2020
Engleză
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Esami Business School
Address
Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia
Arusha, Regiunea Arusha, Tanzania
Website
Număr de telefon
+255 27 297 0070/1/2/3
ESAMI KENYA
Address
ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200
Nairobi, Județul Nairobi, Kenya
Website
Număr de telefon
+254 20 222 8233
ESAMI DAR ES SALAAM
Address
ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290
Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tanzania
Website
Număr de telefon
+255 22 211 2670/ 213 5046
ESAMI - ZAMBIA
Address
ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132
Lusaka, Provincia Lusaka, Zambia
Website
Număr de telefon
+260 211 222937
ESAMI – UGANDA
Address
ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824
Kampala, Regiune centrala, Uganda
Website
Număr de telefon
+256 41 4 254 222 / 343 397
ESAMI – NAMIBIA
Address
ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,
9000 Windhoek, Regiunea Khomas, Namibia
Website
Număr de telefon
+264 61 236 965/6
ESAMI – eSWATINI
Address
ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234
Mbabane, Regiunea Hhohho, Swaziland
Website
Număr de telefon
+268 240 48494
ESAMI – ZIMBABWE
Address
ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627
Harare, Provincia Harare, Zimbabwe
Website
Număr de telefon
+263 242 744364/ 744935
ESAMI MOZAMBIQUE
Address
ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077
Maputo, Maputo, Mozambic
Website
Număr de telefon
+ 258 21 487375
ESAMI MALAWI
Address
ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3
Lilongwe, Regiune centrala, Malawi
Website
Număr de telefon
+265 1 774423/770253