Sciences Po Tunis

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Acreditari & Parteneriate

Institutul de Studii Politice din Tunis dezvoltă parteneriate proiecte de prestigiu, în colaborare cu instituțiile și agențiile internaționale, Asociația Internațională de Științe Politice, Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului, Asociația Internațională de Sociologie și Asociația Franceză ştiinţa politică.

Conferințe, întâlniri, schimburi și intervenții de profesori și experți, sunt organizate la școală în parteneriat cu instituții, școli și universități parteneri ai Institutului de Studii Politice din Tunis.

Programele Institutului de Studii Politice sunt aprobate de către Ministerul Învățământului Superior și a Cercetării Științifice în Tunisia, dar, de asemenea, de EABHES, Consiliul European Accriditation al învățământului superior școli, care să permită recunoașterea europeană și internațională.

EABHES este un organism de acreditare, care permite punerea în aplicare a recomandărilor europene privind résulatant învățământului superior al Declarației de la Bologna din 19 iunie 1999 și îndeplinește reglementările și procedurile stabilite de consiliul său de administrație.

Mobilitatea studenților în străinătate:

deschidere internațională este afirmat de o mobilitate care oferă studenților noștri posibilitatea de a petrece un semestru sau un an în străinătate la Sciences Po în Franța și școlile partenere și universități din întreaga lume.

Contextul european al universității permite studenților să lucreze într-un mediu internațional, permițându-i să deschidă lumii și să învețe despre alte culturi prin intermediul unor programe dezvoltate în colaborare cu partenerii și sesiuni de instruire rependant normele și standardele de marile școli europene.

În fiecare an, Universitatea Europeană din Tunis bun venit studenți de diferite naționalități, care permite studentului să evolueze ca într-un context multicultural.

Programele multidisciplinare și pedagogie inovatoare

O formare multidisciplinară:

Învățătura dezvoltat la Institutul de Studii Politice din Tunis, este legată de un mod de formare de elita, care include noile probleme economice și geopolitice ale momentului.

Predarea este alimentat prin excelență în cercetare, cultură și o abordare multidisciplinară în dreptul științei sociale, care reunește științe politice la economie, management și informare-comunicare.

Un program profesional:

Oficialii profesioniști implicați în predarea sub formă de prelegeri și lucrări îndreptate, ei supraveghează elevii în timpul stagiilor lor și să recruteze, la sfârșitul formării lor.

Cercetarea și inovarea pedagogică:

La marginea Institutul de Studii Politice din TunisCentrul de Cercetare al Universității Europene din Tunis oferă un spațiu de reflecție și de lucru pentru profesori cercetători, studenți și profesioniști al căror scop este de a contribui la noi drepturi economice, politice și sociale din Tunisia și la nivel internațional.

Instituțiile europene și organizațiile partenere internaționale ale Institutului de Studii Politice din Tunis implicat activ în cercetare și sunt o componentă importantă a dezvoltării.

Societatea civilă, ONG-uri, fundații și asociații contribuie, de asemenea, la diverse programe ale Institutului de Studii Politice din Tunis.

Elite, Think Tank Sciences Po Tunis:

„Elite“ este un laborator de idei de Studii Politice Institutul Universitar European din Tunis (primul Institut de Studii Politice din Tunisia), grupului în colaborare cu Rețeaua Internațională de Științe Politice, „politică internațională Asociația știință „și lider de cooperare academică.

După succesul conferinței internaționale „gândire Revoluția tunisiană“ din 14 ianuarie 2017, organizată de Institutul de Studii Europene de Politici Universitatea Tunis, Think Tank „Elite“ a fost anunțat pentru a asigura continuitatea de cercetare și să monitorizeze activitatea temelor simpozionului cu participarea studenților, a profesorilor și cercetătorilor de la Institutul de Studii Politice de Tunis, precum și profesioniști și societatea civilă să se gândească nu doar despre revoluția Tunisia, dar, de asemenea, să se gândească la viitorul Tunisia.

"Elite" este interesat de problemele politice, sociale și economice ale revoluției și examinează problemele legate de procesul de tranziție democratică în dimensiunile sale naționale și internaționale, precum și un punct de vedere intern și a comparat-o prin organizarea de lucru și de gândire ateliere de lucru pentru a îmbunătăți abordarea și acțiunea în politici publice; o pârghie importantă pentru dezvoltarea politică, socială și economică în Tunisia.

Un mediu de calitate

Cu un campus modern și plăcut, Universitatea Europeană este situat în suburbiile din Carthage către malurile lacului Tunis, în noua zonă de activitate a Khair-Eddin, aproape de BouSaid Sidi, Salammbo și situri istorice Cartagina și la 15 minute de aeroportul Tunis Carthage.

Campusul Universității Europene din Tunis include săli de clasă dotate cu proiectoare video și table interactive, o conexiune la Internet prin fibră optică, săli de conferințe, o bibliotecă tradițională, un laborator de calculator de dimensiuni mari, o cyber cafenea, o infirmerie și spații studențești din cadrul și în afara clădirii.

Servicii:

  • stagii de birou și mentorat
  • Oficiul de Asistență pentru studenții străini
  • studenți Intranet
  • Biblioteca virtuală
  • Club studenți și Alumni
  • sport centru partener din apropiere Universitatea

Viața comunității:

Clubul oferă studenților posibilitatea de a se implica în viața de student și în diverse domenii: de origine al studenților internaționali; conferințe; mediu internațional; Junior de afaceri; tur cultural; muzica; Fotografia; sport ...

Conferințe și proiecte:

Pentru a dezvolta analitice și de conducere, școlile din Universitatea Europeană Tunis organizează în mod regulat conferințe și workshop-uri academice. proiecte antreprenoriale sunt, de asemenea, organizate în cadrul Universității Europene din Tunis și pe plan internațional, în colaborare cu școlile europene ale partenerilor universitari.

Locații

Tunis

Université Européenne de Tunis

Address
Campus de l’ Université Européenne de Tunis
Zone d' activité Khaireddine, Les Berges du Lac III. 2015

Tunis, Tunis, Tunisia